Algemeen

duiken met amfibie Turnhout duikschool jeugdduiken

Vooral tijdens de zomermaanden zult u ze wel bezig gezien hebben, sportduikers, met hun uitgebreide uitrusting, hun flessen, vinnen, lampen, hun boten en camera's. U kan ze gezien hebben in de lokale plassen en meren, aan de Oosterschelde, of beter nog; op vakantie in duikparadijzen zoals Egypte of Bonaire.
U hebt misschien ook even met deze mensen kennis gemaakt en gepraat. Wellicht hebt u informatie ingewonnen nadat u fantastische verhalen hoorde over de prachtige fauna en flora van onze onderwaterwereld.

Daarom wilt u misschien aansluiten bij een duikschool, omdat duiken nu eenmaal een zekere opleiding vraagt, die niet kan worden opgedaan uit een of ander handboek. Neen, ervaring moet men verkrijgen na een degelijke opleiding door ervaren mensen, door een volledige inleving.

En dat kan bij Duikschool Amfibie, waar men u stap voor stap de mogelijkheden en de moeilijkheden van het sportduiken bijbrengt. Want daar komt het op aan; de mens is nu eenmaal niet gemaakt om onder water te leven. Wil hij langer onder water blijven dan de enkele minuutjes die zijn longen hem toelaten, dan zijn daar hulpmiddelen voor nodig.

Duikschool Amfibie verzorgt voor u een volledige opleiding, zowel theoretisch als praktisch, met gehomologeerde brevetten, afgeleverd door BEFOS-NELOS en erkend door CMAS, zodat u overal ter wereld de duiksport kan beoefenen op een gezonde en veilige manier. Via BEFOS-NELOS zijn de leden van Duikschool Amfibie verzekerd, zowel voor het duiken zelf, als voor de verplaatsingen van en naar de trainingen en duikplaatsen.

Regelmatig worden er duikuitstappen georganiseerd door Duikschool Amfibie, vooral naar de Oosterschelde. En er worden ook allerlei andere soorten ontspanning georganiseerd. Haar instructeurs, bestuur en leden staat u bij met raad en daad bij eventuele aankopen van materiaal.

De lokalen van Duikschool Amfibie vind je dicht bij het nieuwe zwembad in het Stadspark, rechts naast Brasserie 't Stadspark en links van de Stedelijke Handelsschool.